Optimalisatie van complexe wereldwijde logistieke processen

Optimalisatiesoftware

Lees meer
Bedrag € 2 600 000
Termijn 2 jaar
Regio Amsterdam Area

Kansen zien

Het bedijf opereert ruim 16 jaar succesvol en wordt wereldwijd gerespecteerd om de kwaliteit van zijn mathematische optimalisatieoplossingen. StasburgReeve zag na gesprek met de DGA en zijn team financieringskansen voor een grote ontwikkeling die het bedrijf nodig had om zijn positie in de markt te bestendigen. Door aanpassing van de zienswijze van de klant op financiering van innovatie ontstond een nieuwe route: heldere, verifieerbare projectdoelen in plaats van innovatie 'in de kantlijn' van het dagelijkse werk.

Doelen stellen

Financiering van 50 procent van deze innovatie voor de duur van minimaal twee jaar uit externe bronnen.

Research

Door de achtergrond van twee teamleden van StasburgReeve werd de inhoudelijke materie in korte tijd doorgrond. In samenwerking met het topmanagement van het bedrijf is een plan opgesteld voor een breed innovatieproject met bijbehorende business case voor de lange termijn.

Strategie

Het project- en businessplan met duidelijk gedefinieeerde deliverables zijn de basis voor het verkrijgen van externe financiering.

Financiering

Er is een Innovatiekrediet verstrekt door de Nederlandse overheid met een waarde van € 2 600 000. De stortingen van deze lening zijn gebaseerd op de afgesproken deliverables. Er heeft geen verwatering of vervreemding van bestaande aandelen plaatsgevonden.

Bedrag € 2 600 000
Bedrag doel 100%
Termijn 2 jaar
Regio Amsterdam Area
Sector Mathematical Optimization Software

Toekomst perspectief

De beoogde innovatie krijgt nu op beheerste en versnelde wijze gestalte. We blijven deze klant ondersteunen gedurende het project.

120+ cases in 2016

Variërend in omvang en impact

120+ cases in 2016

Vorige case
Digitaal en decentraal toetsen

Plug and play examineren. Waar ook ter wereld. 24/7

Digitaal en decentraal toetsen

Volgende case