Voor een bekende Nederlandse producent van slimme thermostaten

Gepersonaliseerde energieadviezen op basis van big data

Lees meer
Bedrag € 800 000
Termijn 2 jaar
Regio Amsterdam Area

Kansen zien

De klant, marktleider op het gebied van monitoring en management van het energieverbruik van woonhuizen, wilde zijn marktpropositie nationaal en internationaal verstevigen. Het management had echter slechte ervaringen met subsidies en privaat geld is duur. StasburgReeve raakte in contact met het management en de zienswijze van het management draaide: nieuwe en gunstige bronnen van aanvullend werkkapitaal kunnen versterkend werken voor de onderneming.

Doelen stellen

Een duidelijk project definiëren gericht op het ontwikkelen van nieuwe hardware en software voor concrete, gepersonaliseerde adviezen om het energieverbruik te verlagen. De ontwikkeling testen en valideren in een living lab. Hierbij externe financieringsbronnen vinden.

Financiering

Er zijn, samen met de onderneming, een solide projectplan, businessplan en financieringsplan ontwikkeld. Hierbij is aangesloten op het Demonstratie Energie Innovatie subsidieprogramma van de Nederlands overheid, die gericht is op dit soort ontwikkelingen. Er is een subsidie verkregen van meer dan € 800 000, die een groot deel van de projectkosten betaalt.

Bedrag € 800 000
Bedrag doel 100%
Termijn 2 jaar
Regio Amsterdam Area
Sector Energie, Consumer Products, IT

Toekomst perspectief

StasburgReeve is meer dan een partij die geld brengt. We maken samen met de onderneming een plan en vinden op basis daarvan financieringsmogelijkheden. StasburgReeve blijft betrokken bij de onderneming in de uitvoering van het project en het samen zoeken naar nieuwe mogelijkheden.

Administratieve lastendruk ziekenhuizen drastisch verminderen

Software die alle beschikbare informatie in ziekenhuisdatabases kan verwerken en analyseren

Administratieve lastendruk ziekenhuizen drastisch verminderen

Vorige case
120+ cases in 2016

Variërend in omvang en impact

120+ cases in 2016

Volgende case